Cinema diumenge 23!!


Aquest diumenge a partir de les 19:30h una nova sessió de cinema a El Local amb "Sicko" (2007, USA, 113 min.), de Michael Moore.



Us hi esperem!



SINOPSI



Després de l’aclamada “Bowling for Columbine” i de l’èxit de “Fahrenheit 9/11”, Michael Moore torna a la càrrega amb un documental que denuncia el sistema sanitari nordamericà; un sistema on, al no existir la sanitat universal o seguretat social, s’exclouen a 50 millons de persones (que, o bé no tenen assegurança privada, o no poden pagarla) i que es basa en companyies privades que com a tals el que busquen principalment són beneficis econòmics i en asseguradores que paguen bonus als empleats que més rendabilitat els proporcionen al denegar prestacions i reclamacions als assegurats. És a dir, lliure mercat, no intervencionisme estatal, maximització dels beneficis de les empreses utilitzant els mètodes que calguin per cruels i abusius que puguin ser i sense cap tipus de control. Capitalisme salvatge als USA abans de tot l’enrrenou de la crisi financera i de que hagin arribat a la conclusió de que potser cal ni que sigui retocar alguna cosa (o això diuen!).

Un film magnífic, crític i molt intel.ligent en el que s’ens mostren tot un seguit de cinismes i paradoxes a partir de casos reals i experiències quotidianes de ciutadans nord-americans i en el que tampoc falta humanisme i emotivitat o fins i tot una mica d’humor. No us ho perdeu!!