Cinema diumenge 12!!!


Aquest diumenge 12 de Juliol a partir de les 19.30h comencem el cicle de cinema "Noves Animacions" amb el que volem fer un petit cop d'ull al cinema d'animació de la darrera dècada. Es tracta de pel.lícules que poc tenen ja a veure amb els clàssics de Walt Disney, tant pel que fa a la part més estètica com a les temàtiques que tracten que en definitiva estan més pensades per a un públic adult, tot i que també poden ser disfrutables per als més petits. Obrim el cicle amb "Persepolis" (2007, França-USA, 96 min.), de Marjane Satrapi en col·laboració amb Vincent Paronnaud, una divertida i, alhora, dura pel·lícula sobre l’Iran a la darrera meitat de segle.


SINOPSI:

És la història autobiogràfica de la directora. Una noia que nasqué en l’Iran de les llibertats: els gays podien casar-se, les dones anar com volien, no hi havia censura; però de sobte va veure com amb els fonamentalistes el seu futur en aquell país s’ensorrava i si no sortia d’allà mai coneixeria la veritat de les coses. Com veurà occident i el món de les llibertats en sortir del fonamentalisme religiós del seu país?

NOTES SOBRE L’OBRA:

Basat en les novel·les de la mateixa autora (M.Satrapi) i amb els noms: Persépolis i Persépolis 2.

Aquest film va portar molta polseguera política, però això no va frenar els premis que hauria de rebre entre els quals destaquen el del Jurat de Cannes i la nominació pels Óscar.

Us hi esperem!!!