Presentació de llibre i de contes a la xarxa

Família!

el proper dijous 19 de juny cap a les 20h comptarem amb la presència del Jaume Barrull, autor del llibre "El motiu original" (2007, Proa) i alma màter del web altercat.net, un espai on quinzenalment publica contes curts amb les il·lustracions de l'artista Cisco*ksl.

Serà un bon moment per sondejar el present de la jove literatura del nostre país, a l'hora que l'autor ens farà cinc cèntims de les diferències i els perquès d'escriure relats amb trames llargues i petits contes que en 5 minuts de lectura amaguen tot un univers. El Jaume també ens farà cinc cèntims dels avantatges i inconvenients de l'ús lliure d'internet en la difusió de la literatura.

Si voleu venir preparades, podeu fer cinc cèntims de "El motiu original" aquí.

No us descuideu de fer una ullada a altercat.net, on podreu llegir la seva col·lecció de contes curts a l'espai 'El dit a l'ull' o remenar l'arxiu d'articles que publica periòdicament al diari El Segre i que al seu web ha anomenat 'Doncs jo encara diria més'.

A més a més, si us agraden aquest format de càpsules literàries i el contingut que us proposa el Jaume us abelleix, podeu demanar la subscripció (gratuïta!) enviant-li un correu. No patiu que no us atabala gaire i, de fet, només rebreu un correu de tant en tant convidant-vos a llegir un conte en 5 minuts. Sempre va bé.

Us deixem amb el cartellet, la seva bio i us esperem dijous, que farem tertúlia!





CÀPSULES LITERÀRIES

Jaume Barrull Castellví s’ha mogut sempre a mig camí entre Lleida, Bellpuig i la Vila de Gràcia, on va néixer el 1978. Llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma fa anys que treballa en el camp de les ciències socials i participa en diferents associacions i moviments socials del país. Ara fa un any es va descobrir en la literatura catalana amb El motiu original, un recull entrelligat de contes amb el qual va guanyar el X premi de narrativa de ficció de Sant Just Desvern.

En el seu treball s’hi intueix la ironia que sempre ha tenyit la quotidianitat catalana i l’humor de la seva família, cínic i gens estrident. Més influenciat pels Monty Phyton o la Cubana que per Mercè Rodoreda o Garcia Màrquez, és un autor amb uns referents molt dispersos i particulars. La literatura també és, per a ell, una manera de fer sociologia sense passar per l’adreçador acadèmic.

Després d’estrenar-se amb El motiu original, ha publicat diversos articles i relats en revistes digitals o de paper i és col·laborador fix del dominical Lectura del diari Segre de Lleida.

Jaume Barrull ara ens proposa submergir-nos en els contes breus que penja a la xarxa. Altercat.net és un projecte que ha endegat amb cisco*ksl (artesà i artista de les àrts gràfiques) per acostar l’obra directament de l’autor al lector sense intermediaris, comentaris ni additius. Una manera de veure el món a través càpsules literàries que tenen l’humil i digna intenció d’entretenir.