Cinema diumenge 18!!


Aquest diumenge a partir de les 19.30h cinema a El Local amb la pel.lícula "El viento que agita la cebada" (2006, IR-UK-ALE-ITA-ESP, 124 min), de Ken Loach. Amb aquest film tanquem el cicle "Free Ireland!". Si bé amb "En el nombre del padre" s'il.lustrava un dels episodis més sonats de repressió de la història recent d'Irlanda del Nord, en aquesta pel.lícula anem a l'arrel del conflicte i a les seves contradiccions internes.

SINOPSI

A la Irlanda de principis de segle, sota el domini de l'imperi britànic, dos germans irlandesos, Damien (Cillian Murphy), que abandona la seva prometedora carrera de metge, i Teddy (Liam Cunningham), s'allisten a la guerrilla creada per a lluitar contra les esquadres British Black i Tan, tropes britàniques que havien sigut enviades per parar les aspiracions independentistes.

Magnífic film de Ken Loach, guanyador de la Palma d'Or del Festival de Cannes del mateix any on conflueixen una mirada crítica i una qualitat fílmica poques vegades vista. Una pel.lícula que no et pots perdre.