Cinema diumenge 17!!


Bones,

Ja tornem a ser! aquest diumenge ens espera una nova dosi cinematogràfica a partir de les 19.30h amb la pel.lícula "Blow-up" (1966, UK-USA-ITA, 111 min.) de Michelangelo Antonioni i que alhora servirà per obrir el cicle "Els ulls de l'objectiu" (tancarà el cicle "Arrebato" el 31 de gener).

És possible que una càmera de fotografies o de vídeo capti més del que podem veure a simple vista? Aquest és el principi del qual parteixen les dues cintes que conformen aquest cicle. De vegades hi ha coses que ens perdem pel poc temps que teníem en fixar-nos o perquè no estan molt a la vista, també pot passar que la forma de captar les imatges distorsioni aquesta realitat. Tots aquests detalls atorguen al posseïdor de la càmera el poder de capturar imatges úniques i que, sovint van més enllà del que s’ha viscut, sobretot en casos extrems com el de les obres d’aquest cicle. En un cas es tracta d’un fotògraf que sense adonar-se’n es testimoni d’un acte gràcies a la seva càmera, retratant així una cosa que hagués estat invisible a ull nu. I d’altra banda un cineasta obsessionat en captar l’essència del que l’envolta i que acaba immers en l’essència de la pel·lícula.

Aquesta cita d’un crític resumeix molt bé l’esperit del cicle: “qui filma no és conscient de tot el que ha mirat, del veritable abast de la seva mirada fins que s’enfronta a la imatge revelada. La imatge revelada es sempre “altre imatge” on el temps deixa de transcórrer”.

SINOPSI:

Un fotògraf d’èxit que porta una vida frenètica i plenament liberal entre dones i estudis fotogràfics un dia decideix anar al parc a fer tranquil·lament unes fotografies. Allà hi veu una parella que coqueteja i cerca intimitat, quina millor ocasió per fotografiar que quan la gent no vol ser vista? Desgraciadament la dona l’enxampa i li reclama enutjada i desesperada el carret. Ell no sap quin secret vol amagar la dona, però les fotografies són seves i no les donarà fàcilment.

PEL·LÍCULA I REPERCUSSIÓ:

La pel·lícula de més èxit pel que fa a taquilla en la carrera de Michelangelo Antonioni i alhora la més controvertida tant per l’estètica com el significat. A Cannes va guanyar la palma d’or a més d’haver guanyat els premis de la crítica a Itàlia, França i Estats Units.


Us hi esperem!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones família!

Us deixo el bloc del ripolletenc Lucas Cruz al Dakar!

Per si és del vostre interès!

http://lucascruz.es/

JL

Anònim ha dit...

Ok Lord Txurruka. Molta sort per a en Lucas des de EL Loca!

Anònim ha dit...

Ànims pel Lucas!

Sort i t'esperem pel Local!

Anònim ha dit...

salut i benzina, com diuen els de tv3, pel copilot ripolletenc!

MP