Cinema diumenge 9!!!


Ja hi tornem a ser!!aquest diumenge nova sessió de cinema del bo, però ALERTA!! aquesta setmana adelantem la hora a les 19h en punt perquè podeu gaudir també de l'exhibició posterior del Barça de bàsquet a la final de la Eurolliga!!!en càs improbable de que el conjunt blaugrana no arribés a la final, podeu fer companyia a les 18h al Winer per veure la disputa pel 3er i 4rt lloc i fer una mica de temps fins que comenci la peli, q seria a les 20h. ho heu entès??

Doncs anem per feina!!el film que ens ocupa no és altre que "Tropa de élite" (2007, Brasil, 114 min.) de José Padilha i que tancarà el cicle "L'altre Brasil"


SINOPSI



Brasil, any 1997. El capità Nascimento és el comandant d’un esquadró del Batalló d’Operacions Policials Especials (BOPE), un cos d’élit de la policia de Rio de Janeiro. Entrenats de forma rigurosa, les seves implacables accions tenen com a missió arribar a les faveles on la policia, principalment per por o per ser corrupta, no pot ni vol arribar. Nascimento vol deixar el seu lloc de treball, ja que està a punt de ser pare, però abans necesita trovar al substitut adeqüat.

Basada en el llibre “Elite da Tropa” escrit pel sociòleg Luiz Eduardo Soares, amb la col.laboració de dos ex-capitans de la BOPE, ens trobem davant d’una pel.lícula tant dura com creible on es mostra sense rodejos la violència i corrupció de la policia brasilera així com els grups de narcotraficants i el poder paral.lel (i no menys violent) a l'Estat que exerceixen. Un món podrit, brut, en el qual els honrats semblen no tenir cabuda i són castigats. Guanyadora de l’Ós d’Or al Festival de Berlín com a millor pel.lícula.


Us hi esperem!!