Cinema diumenge 23!!!


Aquest diumenge una nova sessió de cinema de qualitat amb la pel.lícula "Mulholland Drive" (2001, USA-FR, 147 min.), de David Lynch que obrirà el cicle "Cercant una vida millor".

Un cicle amb dues històries sobre l’esperança en temps difícils i la lluita per millorar. Aquest somni pot acabar complint-se o no ser més que una il·lusió frustrada, però el fet d’haver-ho intentat és més que suficient per a sentir-se orgullós.

Per començar tindrem una pel·lícula única que posarà a prova les nostres capacitats sensitives i cognitives i que alhora entretindrà amb la seva barreja de suspens i humor. Tots els sons i imatges tenen un sentit però caldrà lligar-ho tot per donar sentit a la història que ens presenten.



SINOPSI


Betty, una noia jove de poble, guanya un concurs de ball i li arriba l’oportunitat de la seva vida per triomfar: li regalen un viatge a Hollywood per provar sort en el càsting d’una pel·lícula. D’altra banda una noia pateix un accident amb un cotxe i és l’única supervivent. Les dues noies es coneixeran a Hollywood, idíl·lic paratge de les estrelles i somnis, però que oculta moltes històries que desconeixem.


Aquesta és l’obra més valorada mundialment tant per crítics com audiències del director David Lynch que es va a donar a conèixer per la seva sèrie Twin Peaks a finals dels 80. El misteri d’arrel onírica i l’humor absurd són les claus en el cinema d’aquest director i aquesta pel·lícula n’és un clar exemple. Finalment cal destacar la brillant actuació de Naomi Watts que com veureu canvia de registre completament del terç inicial del film a la darrera part. L’última obra de Lynch segueix la temàtica del Hollywood amagat sota les aparences, però porta el laberint oníric molt més enllà d’on arriba aquesta. Guanyadora del premi al millor director a Cannes (2002) i nominació a Palma d’or, millor film a Sitges i als Oscar.


Us hi esperem!!