Cinema diumenge 27!!!


Aquest diumenge 27 de març tanquem el cicle "Abans i després d'una guerra". Com sempre, la funció començarà a partir de les 19.30h!!

Amb "La cinta blanca" vam veure l'abans d'una guerra i ara ens toca el després de la guerra:

LOS CONDENADOS (Isaki Lacuesta, 2009)

104minuts, Espanya i Argentina

Sinopsi:

Es decideix fer una excavació il·legal a Argentina entre dos ex- guerrillers per trobar un company mort a la guerra. Aquí es retroben els dos amb els seus amics i família després de trenta anys. Les velles tensions i secrets amagats començaran a sortir a la superfície a mesura que avança la recerca.

Sobre la importància de la temàtica de la pel·lícula:

L’actitud recelosa de les noves generacions davant un passat que no es vol mirar o si més no, es mira d’esquitllentes actualment. I d’altra banda, l’ interès de les velles generacions per fer recordar al jovent d’avui dia els errors del passat per un futur millor és el tema principal de l’obra.

Aquest tema sortirà arrel de l’excavació il·legal (memòria històrica) que no només passa aquí sinó a totes bandes on hi ha hagut guerres i, en conseqüència, un bàndol de vençuts. Els familiars d’aquests vençuts molt sovint desconeixen on van morir i després de la guerra volen saber on estan i poder enterrar-los on vulguin.

A hores d’ara i en un país com el nostre, en què un grup a favor de l’antic règim dictatorial té dret i vot per poder destituir l’únic jutge que ha promogut la defensa dels drets dels familiars que perderen gent a la guerra. És necessària una reflexió com la de la pel·lícula.

Durant tot el llargmetratge no es fa referència a cap indret concret ni es veu res que delati con està passant l’acció. La idea és que la temàtica a tractar sigui lo més universal possible perquè a qualsevol lloc del món s’hi pugui adaptar la història.

Entre els premis rebuts cal destacar-ne el de la crítica internacional a Donostia.

No hi falteu!!