Cinema diumenge 13!!!


Després d'un breu impàs carnavalesc, aquest diumenge 13 de març torna el bo i millor del cinema a El Local!!com sempre, a partir de les 19.30h, amb puntualitat anglesa. La pel.lícula escollida serà "La cinta blanca" (2009, Àustria-Alemanya, 144 min.) de Michael Haneke, que obrirà el cicle "Abans i després de la guerra".

Us presentem un nou cicle de cinema que pretén mostrar alguns aspectes de l’abans i després de qua...lsevol guerra del darrer segle. Malgrat en cada pel·lícula estem situats en un temps i lloc determinat, les dues visions tenen la intenció de fer reflexionar sobre l’ètica i la moral humanes prèvia i posteriorment a un esdeveniment tan important com és una guerra. Així, la primera de les pel.lícules ("La cinta blanca") es centra en l'abans i la següent ("Los condenados") en el després de la guerra.

SINOPSI:

Una sèrie d’esdeveniments d’allò més estranys se succeeixen en un poblet del nord d’Alemanya, en una època tocant a la primera guerra mundial (1913), és a dir, gairebé vint anys abans de l’entrada del nazisme. Estem davant llavors d’ una mirada a la naixent generació protagonista de la revolució nacional socialista. L’ambient que es respira no fa esperar res de bo.

Sobre les característiques i la importància de la pel·lícula:

El director és ja molt conegut en el cinema europeu i en El Local amb el qual hem pogut gaudir de pel·lícules com "Funny Games" o "El vídeo de Benny". Com tota la seva obra es tracta de films amb forta càrrega psicològica i d’ incertesa davant d'allò que pot passar. El neguit ens envolta a tothora i el misteri en aquesta pel·lícula hi és més present que mai. El motiu de tot això com sempre serà indagar a la resposta dels éssers humans davant situacions límit.

Va tenir fort resò a nivell internacional a partir del guardó de la Palma d’Or de Cannes el 2009. El blanc i negre, a més d’una acurada tria d’intèrprets i escenaris que han estat escollits per fer-nos sentir molt més propers a la imatge mental que tenim de l’època. L’èxit que ha tingut arreu ho corrobora.

Us hi esperem!!