Xerrada-presentació del llibre: "Advocats sindicalistes i obrers rebels"!!!


El proper dimecres dia 12 de desembre a les 19,30 h es presentarà a El Local el llibre “Advocats combatius i obrers rebels”, editat per Ecos i escrit per Jason Janer, Raimon Gassiot, Jordi Pujol i Laura Zenobi.

Durant el franquisme, els advocats laboralistes van posar tota la seva capacitat professional al serveis dels treballadors en el marc d'un règim que pretenia assegurar autoritàriament la seva subordinació i que, per tant, els negava els drets més fonamentals, tant individuals com col•lectius. La seva actuació contribuí a la lluita dels treballadors per defensar els seus interessos i els seus drets davant d'una patronal i un règim clarament hostils.

El llibre recull els resultats d'un treball de recerca que ha analitzat la pràctica dels advocats i advocades del Col•lectiu Ronda en conflictes obrers durant el final del franquisme i la Transició.

La recerca ha estudiat la implicació d'aquests professionals en l'articulació de l'antifranquisme i, de manera més específica, en el desenvolupament d'un moviment obrer assembleari i autogestionari, sense deixar de banda la caracterització dels conflictes i la trajectòria del Col•lectiu Ronda i dels seus advocats. D'aquesta manera, la recerca i el llibre que se'n deriva, ha volgut posar el seu gra de sorra al coneixement i la divulgació de la realitat del moviment obrer i dels advocats laboralistes durant el franquisme i la Transició,
La presentació del llibre anirà a càrrec d’en Raimon Gassiot, editor i coautor del llibre, d’en Francesc Gallisà, advocat del Col•lectiu Ronda i d’Ignacio Ruiz, sindicalista de la FTC- IAC, membre del Comitè d’Empresa de Delphi Sant Cugat.

Us hi esperem!!

Cap comentari: