Cinema diumenge 26!!!


Bones,


Aquest diumenge torna el cinema a El Local a partir de les 19.30h amb la primera entrega del cicle “50 anys de revolució” amb la projecció de “Comandante” (2003, USA-ESP, 99 min.)
Sí, amics. Fa 50 anys, concretament el 1 de gener de 1959, el poble cubà liderat per Fidel Castro, Ernesto “Che” Guevara, Camilo Cienfuegos i els seus derrotàven al dictador Fulgencio Batista i obrien una nova etapa a la illa.


Una nova etapa revoluciónària i de grans transformacions socials com la Reforma Agrària, les campanyes massives d’alfabetització, la universalització de la sanitat així com la gratuïtat de tots els serveis de primera necessitat (llum, aigüa, telèfon, etc.) i tota una sèrie de lleis i mesures destinades al bé comú, a la redistribució de la riquesa, en definitiva a la instauració d’un estat socialista.


Precisament pel seu caràcter d’oposició i al mateix temps alternativa al sistema capitalista dominant, i també pel seu clar anti-imperialisme, Cuba no ha deixat de rebre atacs i embargaments/boicots econòmics (comdemnats inclús per la ONU en resolucions diverses) per part del “amo” de la zona, els Estats Units, que ha intentat així quan no debilitar, directament acabar amb la Revolució. Però Cuba ha resistit i és per això que volem cel.lebrar com es mereix aquest 50è Aniversari des de la comissió de cinema de El Local amb un parell de films que ens apropen a les figures dels seus 2 líders més carismàtics.


Hasta la victoria siempre!!!


SINOPSI


“Comandante” és una película documental on el seu director, Oliver Stone canvia un cop més de gènere per a presentar-nos un retrat intimista de Fidel Castro. Després de tres dies de rodatje, Stone ens ofereix, extret de més de 30 hores d’entrevistes i converses, un retrat íntim i humà del líder cubà. Un sorprenent “cara a cara” que ens ajuda a compendre millor com Cuba, petita antagonista de la major i depredadora potència mundial ha sobreviscut íntegra durant 5 dècades.