Cinema diumenge 20!!!


Aquest diumenge torna el cinema del bo a partir de les 19.30h a El Local. La pel.lícula triada per al dia del soci de la programació de desembre-gener serà aquest cop “Déjame entrar” (2008, Suècia, 114 min.) de Tomas Alfredson i que alhora obre el cicle “Històries vampíriques” que conclourà amb la projecció de “Cronos” (3 de gener).



Actualment assistim al boom “Crepúsculo” com a nou fenomen (de temporada?) cinematogràfic adolescent. Però cal no oblidar que la relació dels vampirs amb el cinema ve de molt lluny. El mite vampíric, present en el folclore de cultures diverses desde temps immemorials va ser primer objecte de la literatura, amb la novel.la “Drácula” (1897) de Bram Stoker com a màxim exponent. De fet, va ser aquesta història la que va influenciar més les primeres adaptacions cinematogràfiques. “Nosferatu”, al 1922, va donar el tret de sortida. Una dècada després, ja en els inicis del cinema sonor, va ser Bela Lugosi qui va protagonitzar la imatge del vampir-Dràcula per excel.lència amb diverses pel.lícules per a la productora Universal. Christopher Lee pren el relleu a finals de la dècada dels 50 amb un Dràcula amb més connotacions sexuals amb una decena de films per a la productora anglesa Hammer. Ja a la dècada dels 90 amb títols com la revisió del clàssic literari de Stoker que va dur a terme Francis Ford Coppola o “Entrevista con el vampiro”, de Neil Jordan, el mite vampíric torna a les pantalles i podem dir que fins a dia d’avui continua reinventant-se. Les 2 pel.lícules que us presentem en aquest cicle són un gran exemple. Tradició i imaginació es donen la ma per oferir-nos noves possibilitats i interpretacions d’un gènere que sembla no poder esgotar-se. Compte amb les mosssegades!!!



SINOPSI



Oskar, un jove tímid de 12 anys, aterroritzat per uns matons que li fan la vida impossible, es fa amic de l’Eli, una misteriosa veïna l’arribada de la qual coincideix amb una sèrie de no menys misterioses morts. A pesar de que el jove pensa que ella és un vampir, intenta que la seva amistat estigui per damunt de la seva por.



Aclamadíssima pel.lícula del fins ara desconegut Tomas Alfredson, premiada a més de 25 festivals i guanyadora del Meliès d’Or com a millor película europea de cinema fantàstic de 2008. Amb un admirable to realista i pausat estem davant d’una obra hipnòtica, romàntica, malenconiosa, pertorbadora i brutal.

1 comentari:

IRRAXTE ha dit...

hola!
una pregunta:
soléis organitzar concerts?
com podria posar-me en contacte amb vosaltres per preguntar si hi hauria la possibilitat que uns amics que tenen un grup de rock toquessin?
el meu email és:
bikyetxarri@hotmail.com

a veure si em podeu dir alguna cosa
moltes gràcies!

virginia