Cinema diumenge 6!!!


Aquest diumenge tornem a la càrrega a partir de les 19.30h amb “Los falsificadores” (2007, ALE-AUS, 98 min.) de Stefan Ruzowitzky i que tancarà el cicle “L’Alemanya nazi”.


Us hi esperem!!



SINOPSI

Berlin, 1936. Sorowitscch és el rei dels falsificadors de moneda, un jueu de la bona vida que creu que "la manera més ràpida de guanyar diners, és fent-ne", i al que poc li importa el que passi al voltant, ni tan sols amb els jueus. Però de sobte és arrestat pels nazis i se'l enporten a un camp de concentració, on és obligat a treballar per ells, conjuntament amb un altre grup de falsificadors. La seva missió: crear moneda estrangera. A canvi poden viure molt millor que la resta de presoners. Però això suposarà un dilema moral, ja que cooperar amb els seus boixins allargarà la guerra i podria significar la victòria pels alemanys.



La guanyadora de l’Oscar 2008 com a millor pel.lícula extrangera és un drama centrat en un dels episodis nazis sobre els que més s’ha escrit, la "Operació Bernhard", i que s’inscriu també dins de la creixent corrent de cinema històric de parla germànica de relectura del passat nazi que en els darrers anys ens ha deixat títols força interessants com “El hundimiento” o "El último tren a Auschwitz".