Cinema diumenge 4!!


Aquest diumenge torna el cinema a El Local a partir de les 19:30h amb la pel.lícula "En el nombre del padre" (1993, Irlanda-UK, 129 min.), de Jim Sheridan.

Aquest film s'inclou dintre del cicle "Free Ireland!" amb el que volem retre homenatge i alhora apropar-nos a la Història i la realitat d'un poble que com Catalunya, Euskadi o d'altres nacions sense estat propi lluita pel seu alliberament. Es tracta d'un conflicte que es remunta a molts segles enrera però que compta amb una data clau, el 1922, quan es signa el Tractat Anglo-Irlandès pel qual es crea el denominat Estat Lliure Irlandès (ara República d'Irlanda) on l'imperi britànic concedia la independència a gran part de la illa però on encara Irlanda del Nord continuava sota el domini dels anglesos.

La repressió i la discriminació dels catòlics a Irlanda del Nord ha sigut la norma durant aquests anys, alhora que la lluita tant pacífica (moviment pels drets civils) com armada (IRA) per la defensa dels seus drets i per la independència.


SINOPSI

A l'atormentada Belfast de los anys 70, Gerry (Day-Lewis) és un jove que només sap beure i anar-se de gresca, per a disgust del seu pare Giuseppe (Postlethwaite), un home tranquil i educat. Quan Gerry s'emfronta al IRA, el seu pare l'envia cap a Aglaterra. Un cop allà itot i ser innocent es veurà obligat a confesar la seva participació en un atemptat terrotista que li suposarà la cadena perpèua junt amb els anomenats "Quatre de Guildford".El seu pare també serà arrestat i empressonat. Amb l'ajuda d'una advocada entregada a la causa, Gerry es proposarà demostrar la seva innocència, la del seu pare i airejar tota la veritat.

Basada en fets reals, "En el nombre del padre" és una pel.lícula de denúncia d'enorme èxit i excel.lent nivell artísic. Un guió magistral ben dosificat, gran banda sonora i magnífices interpretacions per a una obra clau del cinema britànic modern, que entreté i emociona a parts iguals.


No hi falteu!!

BON ANY I FELIÇ RESSAKA!!!