23 d'abril inaugurem Biblioteca!


Estimats socis i sòcies!

Demà dijous 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi i a partir de les 20h, inaugurem a la nostra seu social la Biblioteca de l’Associació Cultural El Local i també la sala de reunions i espai col·lectiu.

Atenció que farem la presentació pública i tot plegat de la Biblioteca de El Local, amb pica-pica i punts de llibre inclosos! Afanyeu-vos a treure el cap, doncs el pica-pica no és etern i a més des de demà ja comença el sistema de préstecs!

La lectura com a eina per promoure el pensament crític!

Us informem que a la nostra biblioteca hi trobareu un fons de 100 exemplars aproximadament, amb temàtiques variades: una gran part de comunisme-anarquisme (sobre autors i figures com Lenin, Durruti, MaoTseTung, Fidel...) i de la guerra civil espanyola i la segona república, però també noveles de tot tipus (clàssics bàsicament i un xic de contemporània) i un recull d’exemplars de les presentacions que hem anat realitzant (Jaume Barrull, Juan Carlos Santervas, Maurici Jaumandreu, David Fernàndez...). En definitiva, la biblioteca s’està impulsant com a iniciativa que ens permeti disfrutar de la lectura, promoure el pensament crític i aproximar-nos a moviments, realitats revolucionàries... sense desentendre’ns ni oblidar la bona literatura!

Funcionament de la biblioteca

Tot està començant, estem ampliant el catàleg amb noves referències, etc. però de moment, hem pensat en els següent punts per anar avançant:

- obertura: depersé, la biblioteca s’obrirà els divendres de 19h a 21h (excepte festius o si hi ha activitats bèsties)
- per poder fer ús de la biblioteca cal ser sòcia de El Local
- com a màxim, 2 llibres en cada préstec
- préstec de 3 setmanes, prorrogable fins a 2 cops més si no està reservat
- penalitzacions (que ja ens coneixem): per cada setmana de retard en la tornada, 2 setmanes sens poder recollir llibres

Estem treballant en la informatització del catàleg i en un sistema de reserves online. Els llibres, però, caldrà anar a recollir-los a la Biblioteca de El Local en horari d’obertura. Us atendran el Javi Linares o l’Albert Adan. Si no podeu aquell dia a aquella hora, poseu-vos en contacte amb ells i trobeu el moment!

Totes les idees, suggerències, donacions... que vulgueu fer, benvingudes!
Ja sabeu, si ho fem entre totes, molt millor!
Esperem que la iniciativa us agradi i que us animeu a llegir una mica més per ser encara més lliures del que volem!


Salut!