Cinema diumenge 18!!!


Aquest diumenge 18 de juliol (eh, Sebas??jeje) a partir de les 19.30h nova sessió cinèfila amb "El somni" (2008, Catalunya, 77 min.) de Cristophe Farnarier, inaugurant el cicle "Temps Moderns", que conclourà diumenge 1 d'agost amb el film "Las cenizas del cielo".



La paraula “modernitat” normalment va associada a progrés, millores tècniques, científiques, artístiques i avenços de tota mena. Però hi ha una altra visió menys idíl.lica. La modernitat moltes vegades comporta la destrucció del territori i també de velles tradicions, valors, pràctiques i relacions socials molt més respectuoses amb el medi. Comporta en definitiva una major trencament en el vell equilibri entre l’èsser humà i la natura.



Aquest és un cicle que ens vol fer reflexionar sobre l'estat actual del nostre planeta terra, tant en l’àmbit físic (amb la contaminació) com en el social (alterant la vida de la gent del camp).



Ens trobem dins d’un sistema basat en el creixement i l'acumulació constant, això és insostenible, i acabarem per esgotar els recursos naturals del planeta, molts dels quals no són renovables. Segurament són molts els que pensen que aquests recursos son inesgotables, i que la contaminació i la pèrdua de biodiversitat i de paisatges és el preu que s'ha de pagar pel progrés. Aquest cicle, però, ens ensenyarà que encara hi ha una petita part de la societat que es preocupa pel benestar de tots nosaltres i de tot el que ens envolta, i que mica en mica, entre tots i totes podem millorar la nostra qualitat de vida i cuidar tot allò que ens dona vida!!!





La primera pel·lícula:

El somni de Christophe Farnarier (77min, 2008, Catalunya)

Aquest film els darrers moments d’un ofici a hores d’ara ja extingit al nostre país: el pastor transhumant. A través dels poc més de 70 minuts de pel·lícula podrem assistir a un fet insòlit avui en dia, una persona que gaudeix treballant tots els dies de l’any al costat dels seus animals i compartint el meravellós espectacle de la natura al seu costat. Diuen que camina entre el documental i la poesia aquest fantàstic film que acompanya el pastor desde l’Empordà fins al Ripollès (100km) sempre a peu i al seu costat.

El somni en paraules del seu autor és “un somni de llibertat, humanitat i de respecte al medi ambient”.

El pastor protagonista Joan Pipa es va fer darrerament conegut per entrevistes a TV3:

http://www.youtube.com/watch?v=9cP3jwytsgM

I s’ha d’esmentar que al Festival de cinema de Locarno (Itàlia) va rebre elogis per part del públic i la crítica.